

TEESMAT: A NEW APPROACH TO EFFICIENT BATTERY CHARACTERISATION

TEESMAT OPENING EVENT **5TH JULY 2022** Maison MINATEC, Grenoble, France







MONDAY 4TH JULY

(need to register before 24th June)

18:30 - 21:30	Meet the TEESMAT Service Providers and discuss with Participants	Dinner/Networking	🕔 3h
TUESDAY 5TH FREE EVENT (need to	JULY register before 24th June if you want to visit ESRF)		
9:00 - 9:30	Time to connect / take a croissant		30 min

9:30 - 9:45	WELCOME	Mathieu Médina SERMA	Explaining the day SERMA as SEP presentation	() 15 min

MATERIALS FOR ELECTROCHEMICAL ENERGY STORAGE SYSTEMS (SESSION 1)

9:45 - 10:05	LECTURE 1	Laurence LAAM FIT Raw Materials	Materials for Energy: development	() 20 min
10:05 - 10:20	TEESMAT SESSION 1	Cyril MARINO SERMA	What is TEESMAT and How does it work?	() 15 min
10:20 - 10:35	FLASH 1	Pierre-Etienne CABELGUEN UMICORE	Cathode materials for the future batteries	() 15 min
10:35 - 10:50	FLASH 2	Marco SPREAFICO E - MAGY	Si-based material or Polymer for the future batteries	() 15 min
10:50 - 11:05	TEESMAT SESSION 2	Didier BLANCHARD ESRF	Presentation of ESRF	() 15 min
11:05 - 11:30	COFFEE BREAK	Meet the TEESMAT Service	e Providers at the exhibition	() 25 min
11:30 - 12:00	ROUND TABLE 1	Importance of material characterisation/understanding including testimonies of TEESMAT users		() 30 min
12:00 - 13:30	LUNCH AND NETWORKING	Meet the TEESMAT Service	e Providers at the exhibition	() 1 h 30 min

BATTERY CELL PRODUCTION AND END USERS (SESSION 2)

	13:30 - 13:45	TEESMAT SESSION 3	Fabien Perdu CEA	TEESMAT database: a tool to participate to the development of batteries	() 15 min
	13:45 - 14:00	FLASH 3	lona Moog VERKOR	Development on producing Li-ion cells and batteries	() 15 min
	14:00 - 14:15	FLASH 4	Aristoklis KARAMANIDIS SUNLIGHT	Development on producing Li-ion cells and batteries	() 15 min
	14:15 - 14:30	FLASH 5	Nesrine DARRAGI HIVE - ELECTRIC	A new power generation	() 15 min
			Battery cell production and End users and discuss about the importance of characterisation/understanding		
	14:30 - 15:00	ROUND TABLE 2	Battery cell productior the importance of cha	n and End users and discuss about racterisation/understanding	() 30 min
-	14:30 - 15:00 15:00 -15:05	ROUND TABLE 2 CONCLUSION	Battery cell productior the importance of cha TEESMAT TEAM	n and End users and discuss about racterisation/understanding Let's keep in touch	 30 min 5 min
•	14:30 - 15:00 15:00 -15:05 15:05 - 15:30	ROUND TABLE 2 CONCLUSION	Battery cell production the importance of cha TEESMAT TEAM GOING T	n and End users and discuss about racterisation/understanding Let's keep in touch TO ESRF	 30 min 5 min 25 min
•	14:30 - 15:00 15:00 -15:05 15:05 - 15:30 15:30 - 17H	ROUND TABLE 2 CONCLUSION Visit of ESRF	Battery cell production the importance of char TEESMAT TEAM GOING T Please register	and End users and discuss about racterisation/understanding Let's keep in touch O ESRF Opportunity to visit the synchrotron	 30 min 5 min 25 min 1 h 30 min

END OF THE DAY





